Társaságunk március 22-én és 23-án sikeres konferenciát rendezett Tiszafüreden. Az első napon délelőtt tíz, délután kilenc kutató számolt be egy-egy rövid előadás keretében az utóbbi idők eredményeiről. Egyebek mellett szó esett az ezüstkárász eredetéről, a folyami géb biológiájáról és a küllőkre gyakorolt hatásáról, egy új halszaporítási eljárásról, a Velencei-tó halállományának alakulásáról, és fölmerült az a kérdés is, hogy hány csukafaj él Magyarországon.
    A második nap halaink védelméről szólt. Bevezetőként társaságunk filmes tagja, Szendőfi Balázs mutatta be új természetfilmjét, amelynek tartalmáról az alábbi linkre (képre) kattintva kaphatunk rövid tájékoztatást.

 

 


    A vetítést követően hat előadás szerepelt a programon. Ezek a törvényi szabályozás, a természetvédelem vagy a horgászat szempontjait előtérbe állítva elemezték a témát, illetve a halvédelem egy-egy fontos részterületét taglalták. Lehet, hogy a különböző szakterületek képviselőitől elhangzott javaslatok nem rövid időn belül válnak valóra, de mindenképpen hozzájárultak ahhoz, hogy a résztvevők nyitottabbak legyenek az új ötletek iránt.